Zabití elektrického spotřebiče během vteřiny: Co nedávat do mikrovlnné trouby

Dodržováním těchto rad si udržíte techniku a vyhnete se možným zdravotním problémům.

Zkopírovaný odkaz

Věci, které mohou poškodit mikrovlnnou troubu / Koláž: Glavred, foto: depositphotos.com/p>Přečtěte si v materiálu:

  • Které potraviny mohou způsobit poruchu mikrovlnné trouby
  • Proč je vkládání fólie do mikrovlnné trouby nebezpečné?
  • Co se stane, když dáte vejce do mikrovlnné trouby

Mikrovlnná trouba je v domácnosti nepostradatelná, ale je důležité si uvědomit, že ne všechno se v ní dá ohřát. Nesprávné používání může vést k poruše techniky nebo dokonce k nebezpečným sitím. Pokud chcete, aby vám mikrovlnná trouba vydržela déle, pamatujte na několik materiálů, které je lepší do ní nevkládat, připomíná Comfy.

Mimochodem, Glavred také prozradil, jak vypnout „zvuk mikrovlnné trouby“. Mikrovlnná trouba má skryté možnosti, zejména pomocí speciálního tlačítka můžete vypnout zvukové signály tohoto kuchyňského spotřebiče.

Fólie

Použití fólie v mikrovlnné troubě není dobrý nápad. Vnitřek trouby je sice také kovový, ale kov v její konstrukci odráží vlny, zatímco fólie se začne zahřívat a jiskřit, což může poškodit zařízení a vytvořit riziko vznícení.

Papírové sáčky nebo kelímky

Popcorn ve speciálních sáčcích na popcorn do mikrovlnné trouby je bezpečný díky speciálnímu povlaku. Ostatní papírové sáčky, které nejsou určeny k ohřevu, mohou způsobit požár, protože není známo, z jakého papíru nebo barev jsou vyrobeny a jak budou reagovat na teplo.

Jak funguje mikrovlnná trouba?

Mikrovlnná trouba (mikrovlnná trouba, mikrovlnná trouba, mikrovlnná trouba, mikrovlnná trouba) je domácí elektrický spotřebič pro rychlé vaření nebo rychlý ohřev potravin a také pro jejich rozmrazování. Mikrovlnná trouba je jedním z nejoblíbenějších domácích spotřebičů.

Na rozdíl od jiných spotřebičů (jako je trouba nebo sporák) mikrovlnná trouba neohřívá potraviny z povrchu, ale ve větší části objemu, protože rádiové vlny (o frekvenci 2,450 GHz) pronikají hluboko do téměř všech potravin, což vede k podstatně kratší době přípravy, píše Wikipedia.

Plastové

Zejména průhledné plastové obaly mohou při vysokých teplotách uvolňovat toxické látky, které mají negativní vliv na zdraví. Proto by se plastové obaly, zejména tenké a průhledné plastové obaly, neměly používat k ohřevu.

Vejce

Snažit se uvařit vejce v mikrovlnné troubě není dobrý nápad. Působení mikrovln může způsobit explozi vejce, což má za následek dlouhé a nepříliš příjemné čištění mikrovlnné trouby.

Nádoby z polystyrenu

Pěnový polystyren se při vystavení vysokým teplotám může roztavit a uvolnit toxiny do potravin. I když se nádoba neroztaví úplně, může se roztavit a zanechat na potravinách toxické zbytky.

Pouze potraviny a nápoje

Mikrovlnná trouba je určena výhradně k ohřevu potravin a nápojů, proto byste neměli experimentovat s ohřevem jiných předmětů.

Dodržováním těchto doporučení šetříte své spotřebiče a vyhnete se možným zdravotním problémům.

Přečtěte si také:

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
RESTAURACE A PENZION u MÁMY